0
October 4, 2018

протеини

протеини

Какво представляват протеините?

Протеините са природно съществени макромолекули, които са изградени от аминокиселини. Те имат съществено значение за нормалния растеж и функция на човешкия организъм. По същество протеините са предназначени за един от централните конструктивни компоненти на всички живи клетки. Службите , които извършват в организма , са жизнено градивни и страхотно многостранни . Като тръгнем от типично основни такива, имащи обвързаност с строежа на клетките, и достигайки до даването на естествените реакции на организма и доставянето на кислород до тъканите. Нашите тела са способни да генерализират някои от аминокиселините, съставящи произвеждането на протеините, но още различни се налага да поемаме от външни източници. Те биха била продуктите , силна на протеини, или различните типове протеинови хранителни добавки, предлагани на пазара .

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки биха били значително ефикасен начин за намиране на наложителните нива протеин на тялото . Те са особено утвърждаващи за всекидневно спортуващите хора , понеже дават на системата нужната енергия , за да издържи на силното действие. Вижте съществените типове протеини, които бихме могли да приемаме под формата на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – той е най-търсен между спортистите поради моменталното му разтваряне и усвояване от системата . Действително трудно бихме приели достатъчно количество от него от храната , без значително затормозяване своя стомах.

– казеин – наричан е още като млечен протеин. Той стимулира разточителното получаване на някои аминокиселини, приемащи съществено важна задача в порастването и развитието на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също съставен от съществени количества на аминокиселини, подкрепящи скелетната мускулатура. Консумирането му помага за пълната енергичност и бодрост на мускулите.

– яйчен протеин – огромното му качество е способността да бъде приеман съвсем от човека . Той прави възможно постоянно отделяне на градивни елементи за мускулите.

– растителен протеин – също толкова помагащ за мускулатурата от типовете с животински произход . Освен това той е изпълнен с понижени стойности на наситени мазнини, което е от голяма полза не просто за собственото ни тегло , но и за работата на сърдечно-съдовата ни система .

протеини 1 Най-добрите
протеини

В кои вещества има големи наличности протеини?

За да приемаме нужната ни дневна доза протеини, е добре да осъзнаваме кои хранителни продукти са богати на тази група вещества . Страхотно е, че тези храни са много разнообразни . В този смисъл , за да осигурите на тялото си протеини, не е наложително да започвате някакви строго стриктни режими. Налага се просто да запазвате сравнително уравновесено хранене, което ще ви даде потребните полезни елементи . Нека да се запознаем кои храни е полезно да съчетава такова балансирано хранене:

– телешко месо – освен истината, че е апетитно , телешкото месо доставя на хората достойни дози протеини. С една крехка телешка пържола например можете да си осигурите около 22 грама от тези вещества .

– риба – рибата е допълнителен значителен източник на полезни витамини в системата . На първо място по наситеност на протеини е рибата-тон, последвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са значително добър вариант за закуска. Освен протеини, те са пълни и с стабилно вещество витамини А, D и Е, също и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще удовлетворят апетита ви и в същото време ще ви набавят необходимата енергия за деня.

– боб и леща – бобът е измежду най-известните растителни банки на протеини, без значение дали ще се яде в ястие или направен на салата. Стабилно количество на този вид вещества има и в лещата, като бонус чрез нея бихте могли да си набавите и желязо, магнезий и калий.

– ядки – нерядкото поемане на ядки е страхотен начин за получаване на протеини. Най-полезни сред тях в този смисъл са фъстъците и бадемите, които действително подтискат чувството на апетит .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Произход на протеина

Преди да разгледаме ефекта и плюсовете на протеините за човешкия организъм, ще се запознаем с историята на тяхното откриване и извеждане като индивидуални вещества . Френският химик Антоан Фуркроа е ученият , който съзнателно различава протеините от другите прочути органични вещества . Това започва през отдавнашната 1789 година. След много проби, проведени през съответния отрязък време, Фуркроа дефинира албумина, фибрина и желатина като единични смеси с животински генезис. Впоследствие науката обръща по-значително внимание на този разред частици и започва разкритието на по-обстойна информация за тях. Понятието „протеин“ е установено първоначало през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Посредством което той означава фибрина, албумина и други производни съединения. Берцелиус определя и тяхната мисия като базисни за живите клетки вещества. Идеята му в последствие бива развита от други редица академици, които малко по малко разработват синтезирането и химичната консистенция на протеините, както и още техни дейности и функции в човешкия организъм.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – качество и ефективност на конкурентни стойности

В каталога на Ready for life можете да намерите редица протеини и протеинови продукти, детайли от колекциите на световни и топ фирми за фитнес добавки. Те не само ще ви осигурят добре оформено тяло, но и ще ви окажат подкрепа за запазване в перфектно здравословно състояние . Още , при нас имате свободата да откриете тези протеини от класа на реално достъпни ценови категории. Разгледайте най-примамливите идеи от категория „Протеини“, събрани за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – стартираме с този много добър прахообразен протеин . Продуктът има състав 87% суроватъчен протеин и е подходящ за редовно спортуващите . Всяка порция на Blade Sport Protein Concentrate снабдява организма ви 21 грама протеин. Плюс това , хранителната добавка пълна с значително количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Може би сте наясно, че, тази разновидност аминокиселини, групирани под обобщеното прозвище BCAA, са значително помагащи за който и да е ежедневно трениращ човек . По какъв начин да поемате протеиновия продукт? 1 запълнена мерителна лъжичка се разтваря в 200-250 мл вода или мляко. Подобна мярка обикновено се взема преди и след упражнения , но за по-голям ефект сте свободни да прибавите и още един прием след събуждане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – идеално природен гейнър, действащ за стабилно укрепване на мускулните нива . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко групи протеин с значителна , създавайки мощен анаболен ефект. Също така , с помощта на въглехидратите, в състава на , протеинът е и много добър източник на мощ за човешкия организъм . Всяка доза от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и около 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-добрите гейнъри в продажба . Добре е да се изпива ½ лъжица сутрин ½ доза след натоварване .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – състоящ се от първо качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С цялостен тип протеин ще ви помогне да увеличите мускулната си маса, логично и да задържите вашите мускули в бъдеще . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е изпитан от определение независими лаборатории и притежава нужните сертификати за качество. Продуктът можете да закупите в прекрасни вкусове, включително Шоколад и Бисквитки с крем. Хубаво е да се взима 1 лъжица 25 грама при ставане на гладно и 1 мярка след активизиране. За по-ефективни отражения, можете да зададете и бонус напитка от протеиновия продукт преди активност или по-късно вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първостепенен протеинов продукт, от мащаба на широкоизвестна серия за фитнес хранителни добавки Myprotein. Дава на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо количество. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа ниско състовяние на мазнини и лактоза, но пък е богат на калции и незаменими аминокиселини. Идеален избор както за професионални спортисти , така и за такива , които просто имат желание да водят здравословен живот. 25 грама от сместа се слага в 150-250 мл вода или мляко. Тази мярка е добре са се приема до трийсет минути след тренировка , но ако не ви устройва , можете да я набавяте и по всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнително предложение под името Myprotein, което пък е направено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е съчетание от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Дава на човешкото тяло над 22 грама протеин на прием , както и пълния спектър от есенциални аминокиселини. Материалът има страхотно действие върху граденето на мускулната маса и процесите на доставяне на основните хранителни частици от човека. Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се разтваря в 150-250 мл вода или сок, като е хубаво да се набавят 2 или 3 такива дози дневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – идеален и за постоянно трениращи , така и за хора които желаят да надскочат ежедневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от единствено и единствено висококласни протеин изолат и хидролизат от стабилни източници. Всяко количество от 25 грама набавя на човешкото тяло 21 грама чист протеин. Материалът стимулира израстването на чистата мускулна маса и осигуряването на анаболните развития в системата . Хубаво е дневно да се приемат по 2 дози – 1 при събуждане и 1 след тренировка .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съдържаща първокачествени протеини от пет типа източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Изпълнена с всички аминокиселини, необходими за скоростното и ползотворно завишаване на активна мускулна маса. Също , протеиновият продукт се разпространява в приятни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря без проблеми във вода. Подобно на предходната разновидност , се пият по 2 порции дневно – 1 сутрин и 1 след спорт .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край презентираме една протеинова стока от английската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той помага за лесното и добро завишаване на мускулна маса, също така и по-ефективното съвземане на организма след силови занимания . Няма лактоза, а нивата на захар и мазнини в състава са реално занижени . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured осигурява на организма 22 грама телешки протеин и огромен спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Препоръчително е да се употребява по 1 доза сутрин и 1 доза след спорт . Ако желаете най-добри успехи , можете да вземете и допълнителна доза от протеиновия продукт измежду захранванията.

Вижте предложенията на Ready for life и закупете най-качествените протеинови продукти на значително подходящи стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Какво представляват протеините?
Протеинови хранителни добавки
В кои вещества има големи наличности протеини?
Произход на протеина
Протеините на Ready for life – качество и ефективност на конкурентни стойности

Comments & Reviews