Типове интериорни бои и характерните им свойства

October 27, 2018
0

Типове интериорни бои и характерните им свойства

За избора на интериорни бои и сглобяването на обстойна концепция, първо е необходимо задълбочено да се запознаете с пазара и какви по-точно интериорни бои можете да закупите . Какви да бъдат пространствата ви, дали бляскави с метални ефекти , да изглеждат сатенено изящни, пъстри плътни пастели или пък приличащи на венецианска мазилка, всичко това е свързано с интериорните бои. Създайте си план какви стени искате . Интериорният дизайн е смесица от на художника и науката на архитекта, с мисъл за реализиране на комфортни среди за живот. По начина, по който хората се променят, узряват и преобразяват така и домовете , които обитават изпитват наложителност периодично от нещо иновативно , в течение с теченията . Първоначалната стъпка в пресъздаването на постройките е избирането на нов цвят интериорни бои за стените . Това се оказва не просто най- модифициращия процес , а и цялата основа за направата на нов интериорен дизайн. Трябва е да знаете , че освен уникалните творчески решения и прецизното осъществяване на плана от съществена важност е и типа боя. Capbg последните пет години внася на българския пазар италиански асортимент от бои, с сигурно име и качество. Боите им се намират в значителен брой вериги строителни магазини в родината , а по време на последните две години продажбите им се повишават двойно. Фирмата е в готовност да ни снабди богат асортимент за всеки тип зид .

Преди да започнем с поставянето на интериорни бои

Преди да пристъпим към прилагането на материала, на който сме се спрели е добре да направите грундиране. Така осигурявате върху стената напълно изгладена база за работа като запълва неравностите . Дава равна поглъщаемост и по-лесно и икономично поставяне на интериорна боя. Грундирането пречи на водата да се абсорбира в основата, точно поради този факт е от първостепенна важност за издръжливостта на стените. Съществено важно е освен изящество , стените ни да ни дават безопасна среда . Грунда се размазва по цялата стена . За изсъхване се оставя два – три часа. Готови сме да преминем към разнасянето на интериорни бои, когато основата е издръжлива на драскане.

Разнообразие от интериорни бои 1
Разнообразие от интериорни бои

Изящество в вътрешния дизайн

Душевните ни вибрации и вълнения са основната съставка в едновременно характера ни в живота, и в същото време характера във вида на стаите . Потребностите на различните видове повърхности пасват на отговарящите тонове бои . В хола оползотворяваме главно време с най-приближените си . По-светлите интериорни бои са най-подходящи и търсени . Детската стая би могла да бъде с интерактивен интериор . Силните и заинтригуващи цветове правят стаята светла , така че ако обожавате слънчевата светлина тези цветове със сигурност ще стоят страхотно във вашата спалня . Точно местата, в които прекарваме нощта, изкарваме най-много време от денонощието. Затова е хубаво нюансите да се сварват в компилация с характеристиките на духа ни . Червените цветове най-вече се характеризират със страст , бодрост и динамика. Нестандартни за жилищни пространства, използвани по-скоро за боядисване на барове. Виолетовото означава тайнственост, страст и духовност . Прекрасни за ползване интериорни бои за спални , също и за спортни терени . Синият тон въплъщава доверие, точност и чистота . Зеленото е олицетворение на майката Земя, растеж и здраве. Поражда чувство за лекота и баланс. Идеална боя за интериора на дневни, работни места , училища. Жълтите цветове ни носят забавление , надежда , духовно извисяване , позитивни мисли . Страхотно пасващи на хора с приповдигнато настроение в своите наситени гами . По-тъмните бежово кафяви бои получават класа и изисканост в дизайна на интериора.

Изключително добри интериорни бои 2
Изключително добри интериорни бои

Колко пласта боя са ни необходими ?

По всяка вероятност не е възможно крайно постигане на плътен цвят с нанасяне веднъж на боята. Много често е наложително двукратно или трикратно нанасяне за постигане на желания интериорен цвят . За по-тъмните тонове два пъти са достатъчни , а за по-светлите три-четири. В случай че планът за интериора е лично ваш , вие сте хората които най-добре усещат отговора на въпроса за пластовете материал.

Невероятни интериорни бои 3
Невероятни интериорни бои

Изящество с дишащите бои

Дишащата боя е бързо навлизаща мода , по повод високо издържания изящен изглед , който успява да изработи . Гамите на цветовете стават меки , релаксиращи зрението и освобождаващи съзнанието . Дишащата боя е идеална за преобразяване в сгради , където пребиваваме . Нанасянето с четка е по лесно от всичко . Зидовете третирани с дишащи интериорни бои, трудно се замърсяват и са удобни за почистване от прах и изцапвания.

Нанасяне на боята . С пистолет или четка ?

Ако спрете своя избор на четка за нанасянето на интериорни бои, е задължително да се погрижите за възможността от изцапване. Слагането на материал трябва да започва от тавана. Облепете с найлон тавана и пода, за да не се зацапат . Пистолетът разбира се би бил практичен метод, най-много употребяван във вътрешния вид на стари сгради . Разпръсква материала еднакво , което обещава занижен разход на боя . Необходимо е плътно предпазване на повърхностите , заради това не се използва за реновиране на нови къщи и офиси .

Ефектни интериорни бои 4
Ефектни интериорни бои

Декоративни бои

Безспорна класика си остават декоративния тип интериорни бои. С металическия си ефект примесен с фин кварцов пясък се превръща не само във фон, а и в уникален орнамент на интериора на всеки дом. Характеризира се с висока стабилност , благодарение на пречупващите си частици. Материала на багрилната смес я прави подходяща за шлайфане и полиране. Перленият ефект стои невероятно в комбинация с интериорни елементи в златисто и сребристо .

И още от Capbg

Не забравяйте да разгледате стоките на фирмата за екстериорни бои за плоскости, които ще завършат общата концепция за вашия план . Вижте още:

бои и лакове за дърво
боя за дърво
грунд за метал
латекси
фасадни бои
цветни лакове за дърво
боя за дърво на водна основа
дишаща боя
безвредна боя
боя за детска стая
екологична боя

 интериорни бои 5
интериорни бои
Видове интериорни бои 6
Видове интериорни бои
Най-добрите интериорни бои 7
Най-добрите интериорни бои
Разновидности интериорни бои 8
Разновидности интериорни бои
Разнообразие от интериорни бои 9
Разнообразие от интериорни бои
Качествени интериорни бои 10
Качествени интериорни бои
Разнообразие от интериорни бои 11
Разнообразие от интериорни бои

Преди да започнем с поставянето на интериорни бои
Изящество в вътрешния дизайн
Колко пласта боя са ни необходими ?
Изящество с дишащите бои
Нанасяне на боята . С пистолет или четка ?
Декоративни бои
И още от Capbg

Comments & Reviews