Какво трябва да разберем относно различните типове автогуми съобразно вашите потребности

December 19, 2018

Какво трябва да разберем относно различните типове автогуми съобразно вашите потребности

Автогумите със сигурност са измежду главните елементи за който и да е автомобил. Вашите автогуми имат службата за реализирането на максимално улеснение и свобода по време на водачеството на автомобила , и обещават защитата от опасности , спрямо автогумите, както на шофьора , така и на останалите околни . За да успеете да изпълните тези планове обаче, най-добре да заложите на сигурните автогуми. В продължението на статията ще разгърнем важните фактори, които е препоръчително да бъдат разгледани под внимание при избирането им . Като допълнение, ще ви предоставим няколко потребни наставления относно последващия процес по монтаж , така че всичко да премине по със сигурност най-добрия и безпроблемен начин за вас.

Идеално ниво

– доброто качество на автогумите и не само, изпълващи в каталога на сайта ни, е сто процента. Асортиментът стоки се закупуват директно от Германия и съответстват на най-модерните Евро стандарти за сигурност и безопасност при шофиране .

Летни типове автогуми

– съответстват идеално на времевите обстоятелства по време на топлия пролетно – летен период у нас . Изделията , от които са направени те, не водят до износване при високи скорости, както и инциденти като последица от прекомерните жеги . Слагайки на автомобила си летни автогуми, бихте могли да бъдете спокойни, че те ще останат в страхотно състояние за доста дълъг етап на употреба .

Всесезонни автогуми Направени с цел да се избегне отегчителната и непоносима за немалко водачи на автомобили смяна на автогумите по два пъти годишно . Макар и да не успяват напълно да компенсират зимните или летните такива, те комбинират голяма част от характеристиките на двата типа и обещават постигането на необходимте нива на сигурност при управление на автомобила. От една страна всесезонните автогуми осигуряват нормалното шофиране през зимата, а от друга – са устойчиви на познатите летни горещини.

Голямо разнообразие автогуми 1
Голямо разнообразие автогуми

Автогуми – работата по монтажа

Съвършено логично след намирането на нови автогуми, настъпва време и за поставянето им на съответното превозно средство. Пристъпвайки към това все още има няколко полезни методи , които би било находчиво да се придържате към . Вижте кои могат да бъдат те в следващите редове :

доверяване на специалисти – монтирането на автогуми е процедура, която е препоръчително да се извършва само и единствено от професионалисти , работещи в професионални сервизи. Не се опитвайте да правите ремонти самоцелно , защото всяка лошо поставена автогума е възможно впоследствие да да бъде последица за някои неприятни злополуки на пътя .

задните автогуми в идеално състояние – задните колела стандартно не се обвързват с волана на превозното средство , което прави сцеплението с пътната настилка доста по-сложно . Затова е хубаво отзад да се сложат най-новите или стабилни автогуми придаващи добър контрол върху автомобила и избягването на сложните възможности в движението .

Повече за  автогуми 2
Повече за автогуми

Заслужаващи си стойности

– в сайта ще се натъкнете на автогуми на неочаквано ниски и изгодни за купувача цени. Нашите експерти всеки ден проследяват тенденциите на родния пазар в в този дух , за да има максимална полза за доверените наши потребители .

Наставления след съставянето на монтажа на автогумите

какво следва – след извършването на монтажа , продължавайте неизменно да наблюдавате състоянието на автогумите. Обръщайте внимание на очевидни изменения в налягането им, външни следи , странности и такива потенциално неблагоприятни знаци . Ако видите подобни, предвидливо решете проблема , за да се погрижите за безопасността на пътя .

Как да закупите подходящите автогуми?

Наложително е при покупката на автогуми да се вземат под внимание няколко значително важни фактора и характеристики . Тези съображения ще ви помогнат да разберете кои са най-точните и подходящи автогуми за вашето возило. Те стартират от размера и различните показатели на автогумите, и достигат до подкатегории като тяхната цена и роля. В следващите редове натекста ще ви се изясни всичко , което трябва да знаете за съответните фактори , изпълняващи главна роля в процеса на закупуване .

#Важни условия , които да вземе предвид в избора на автогуми

Размер – размерът безспорно е една от важните характеристики, които е наложително да се предвидят . За всеки модел кола си има целесъобразен размер автогуми, обикновено отбелязан в нейното упътване. Не забравяйте да погледнете това упътване и се съобразете с дадените в него параметри. Спирането на неточен за автомобила ви размер автогуми би могло да нанесе някои недобри ситуации при управление, като например прекомерна консумация на гориво , стържене при завои и т.н.

Товарен и скоростен индекс – два поакзателя, които също са от важно значение в процедурата на покупка на автогуми. С какво в същност се свързват те? Товарният индекс е показател за тежината, която тази автогума е способна да понесе . От своя страна пък скоростният индекс разкрива до краен предел допустимата скорост за тази автогума. Или по друг начин казано, товарният и скоростният индекси извеждат крайните нива при функцията на посочените видове и модели автогуми, с които който и да е управляващ е длъжен да внимава .

Цел – под „функция“ разбираме в каква пътна обстановка най-често ще се движат набелязаните автогуми. Разнообразната обстановка на пътищата е свързана и уникални методи и характеристики от позиция на автогумите. Автогумите, предназначени за действие в градски условия , е хубаво да дават гаранция за по-малки разходи на гориво и максимално кратък спирачен път. Ако нерядко шофирате по магистрали или други главни пътища, значими за покупката на автогуми са тяхната издръжливост на високи скорости, голямото сцепление с пътя и съпътстващия го комфорт при шофиране .

Разноски – напълно естествено колкото по-доброкачествени автогуми имате желание да поставите на своето превозно средство, толкова по-висока цена ще е нужно да платите за тях. Въпреки всичко замислете се стриктно за кой тип автомобил са ви необходими , в какви условия всекидневно ще го шофирате и кои детайли на автогумите са от важно значение за вас. По този начин ще можете да направите максимално удачното и прилягащо ви съотношение между цена и качество при покупката на автогуми.

Разновидности автогуми 3
Разновидности автогуми

Предлагаме ви да разгледате предложенията на фирмата за автогуми

Обърнете внимание на каталога на сайта ни и намерете съответните автогуми за вашето превозно средство ! Вижте и всички наши предложения:

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
мото гуми
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Разгледайте автогуми 4
Разгледайте автогуми
Разгледайте автогуми 5
Разгледайте автогуми
Голямо разнообразие автогуми 6
Голямо разнообразие автогуми
Намерете автогуми 7
Намерете автогуми
Намерете най-добрите оферти за автогуми 8
Намерете най-добрите оферти за автогуми
Разнообразие от автогуми 9
Разнообразие от автогуми

Идеално ниво
Летни типове автогуми
Автогуми – работата по монтажа
Заслужаващи си стойности
Наставления след съставянето на монтажа на автогумите
Как да закупите подходящите автогуми?
Предлагаме ви да разгледате предложенията на фирмата за автогуми